Alternative varmekilder

Spar penge, samtidigt med at du gør din bolig mere bæredygtig.

Der findes mange forskellige alternative varmekilder, som kan være en meget god investering.

Det kan både være til helt at erstatte din nuværende varmekilde eller bare til at supplere.Hvis f.eks. dit gas- eller oliefyr er meget gammelt, eller du bare ikke længere vil betale meget for opvarmning af din bolig, så er der mange gode løsninger, som kan hjælpe dig med dette problem.

Hvilken varmekilde du bør vælge til dit hjem, afhænger både af din økonomi, men også hvad du foretrækker i forhold til hvor stor en opgave det skal være, og hvor nemt det fremadrettet skal være. Derudover er beliggenhed naturligvis også en vigtig faktor, da nogle varmekilder ikke er mulige alle stedet i landet, som f.eks. fjernvarme og naturgas.

 

Fordele og ulemper ved de alternative varmekilder

 

Fjernvarme

Fordelene ved fjernvarme er at det er billigt, nemt og miljøvenligt. Fjernvarmeselskaber afspejler den reelle pris, da de ikke må tjene penge. Anlægget passer dog måske ikke til dit hus, hvilket gør at varmen ikke udnyttes optimalt.

Naturgas

Fordel er at det er billigt og nemt. Ulempe er at der kan være en lille risiko for gas- og kulilteudslip. Det er dog en meget lille risiko.

Jordvarme

Jordvarme er populært, da det er billigt, miljøvenligt og tæt på at være fuldstændigt vedligeholdelsesfrit efter det er installeret. Derudover fremtidssikrer det din bolig. Ulempen er dog at det er dyrt og svært at installere, og det kræver at din bolig er velisoleret.

Luft til vand-varmepumpe

Fordelen er at det er nemt, billigt og miljøvenligt. Udedelen (luft-delen) støjer dog og er ikke altid så pæn at have stående op af huset. Derudover kræver det også et velisoleret hus for at virke optimalt.

Træpillefyr

Det er en klar fordel, at et træpillefyr er billigt både i drift og installering. Ulempen er dog, at du skal bruge tid på hele tiden at holde fyret fyldt og at rense det. Derudover skal du have plads til et lille lager af træpiller og det vil svine en lille smule. Der er derudover snak om en afgift på træpiller, så de kan måske blive dyrere i fremtiden.

Oliefyr

Oliefyret er typisk til dig, som ikke har andre muligheder. Det er let at installere og kan varme et hus op som er gammelt og med dårlig isolering. Ulempen er at det er en outdated varmekilde, som er dyr og oliepriserne svinger meget. Derudover er det også en meget klimabelastende varmekilde.

Elvarme

En fordel ved elvarme er, at det er meget nemt at installere. Det er dog betragtet som en meget dyr opvarmningsform.

Kontakt os endelig, hvis du vil lære mere.

Bliv ringet op

Vi ringer gerne til dig, så vi kan tale om dit projekt. Hvornår har du tid?