Hovedentrepriser

Hvis du ønsker at stå for godkendelser og projektmateriale

Ved hovedentrepriser formen laver du et samarbejde med en hovedentreprenør. Det er dit job at sørge for alle de forskellige godkendelser og selve projektmaterialet.

Hovedentreprenøren står for at styre økonomien, alle de forskellige underentreprenører og selve byggeriet fra start til slut. Hovedentrepriseformen er den entrepriseform, som er mest brugt for den private bygherrer.

Som bygherre har man den fordel, at man som regel har en rådgiver der kan stå for at anskaffe alle godkendelser og selve udarbejdelsen af projektmaterialet, så man heller ikke selv behøver det. Det gør at man opnår de bedste vilkår i forhold til prissætning og hovedentreprenørens efterfølgende arbejde.

Med hovedentrepriser er hovedentreprenørens arbejde altså at indgå i kontrakter med de forskellige underentreprenører, at stå for kontrakter, tidsplan, koordinering, byggeledelse, økonomi og denne skal også sørge for at projektet er færdigt til den aftalte tid, samt at kvaliteten er som den blev aftalt.

Hovedentrepriser: Ansvaret er placeret hos hovedentreprenøren

Ved en hovedentrepriseform er der som regel ikke inkluderet et uvildigt tilsyn i forhold til kvaliteten af byggeriet. Det er derfor altid en god ide at få en tilsynsførende til at lave fotografisk registrering og skriftlige afrapporteringer hver gang store dele eller tekniske dele af arbejde begyndes og er færdigt. Så kan du være sikker på at opdage fejl tidligst muligt.

Den primære forskel mellem fagentreprise og hovedentreprise er sådan set bare hvor selve ansvaret af byggeriet placeres. Ved fagentrepriseformen står man selv med alt ansvaret i sidste ende, mens man med hovedentrepriseformen har placeret ansvaret hos hovedentreprenøren. Hovedentreprenørformen er populær fordi man både fraskriver sig selv ansvar og en masse arbejde. Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til et projekt.

Bliv ringet op

Vi ringer gerne til dig, så vi kan tale om dit projekt. Hvornår har du tid?